Už mají 4 kila!


Všichni dohromady.

Prckové už zdvojnásobili svoji hmotnost.

Gramáž celého vrhu: modrá - 1. den, červená - 8. den
A není tedy pravdou, že všichni úplně stejně, jak je vidět v grafu.  A jestli se už v prvních týdnech poznají jejich vlastnosti, tak se máme na co těšit.

Přírůstek gramáže vrhu

Vyselektovala se takzvaná - Velká Trojka. Těžkotonážní Cvikla, buldozer Cariann a tank Cluster. 

Cluster většinou "přichází" ke kojení poslední, ale svým neurvalým pohybem krtka okamžitě rozhrabe jindy tak krásně urovnaný zástup hltalů. Někdy ho nachytám kolem půlnoci, jak si dává ještě večerní nášup, většinou s Corazonem nebo Citrónem, na které se většinou nedostane.



Cvikla asi nebude úplně dámička. Její styl stolování připomíná hydraulickou pumpu. Naproti tomu Cariann má rád spodní část chumlu, kde si nerušeně saje a je mu jedno, že po něm lezou menší sourozenci. Jeho oblíbená pozice je na zádech s vyvaleným pupkem, u které slastně kope nožičkama.



Jak je Cilka nenápadná, vlastně o ní ani nevíme, tak hlásnou troubou celého vrhu se stala Cookina. Její probuzení uprostřed bedny je hned doprovázeno hlasitým křikem ve stylu: "Kde to jsem? Kde jsou všichni?" Naštěstí, ať se vydá jakýmkoliv směrem, na nějakou hromadu příbuzenstva vždycky narazí. Což jí na moment uklidní.



Největší starost máme o Corazónka (ano, už zdrobňujeme). Nepřibírá, tak jak by měl a na dva dny se jeho růst dokonce zastavil. Jelikož saje normálně, ustanovili jsme hlídky "Za spravedlivé kojení - a neb Corazón má přednost, Cviklo uhni." Po poradě s veterinářem zatím nepřikrmujeme, ale situaci hlídáme dnem i nocí. (Update - už zase roste)



A když jsme u toho kojení. Nechtěl bych být v Juno kůži. Jednak proto, že by mi bylo vážně vedro a potom co dokážou udělat s jejími struky - au! Všichni říkají, že na fotce vypadá spokojeně. My ale dobře víme, že to je výraz "Co se to sakra děje!" A tak po kojení na 2 minuty zaleze pod postel. Asi na uklidnění.

Co se stravy Juno týče, tak jedeme granule (Acana Puppy and Junior). Byly pokusy o maso a vývary, ale po probdělé noci, kdy jsem s ní byl asi 10x venku, jsme usoudili, že: 

Pevná stolice, dobrá dojnice.
(A stejně jsem jí dneska maso zase připravil, tak mi držte palce). 

23. 8. 2018