Slyš mě řvát!

Je nejenom motto mých oblíbených Lannisterů, ale i naše tvrdá realita.

Prckové oslavili 6. týden od narození a mění se takřka z hodiny na hodinu. Překotně vyrostli a ovládli náš byt bez jakýchkoliv zábran.


Královo přístaviště

Ráno si občas připadáme jako v přístavu Západozemí. Probudí nás líbivý zvuk racků, vzduch je cítit solí a čerstvými rybami. Z této iluze nás ale rychle vyvede krákavý zvuk prcků a štiplavý vzduch je cítit... no je jejich osm a všichni jedí a pijí, takže to nebudu dále rozvádět.


Puppypokalyps

Tento výraz se skládá ze dvou slov. Puppy je velmi silná osobnost, která se dožaduje pozornosti, nekontrolovatelně ničí vše na co přijde, ať se jedná o ruce, nohy, sourozence, matku, ponožky, rukávy... Výsadou Puppy je touha být tam, kde být nemůže a nebýt tam, kde zrovna je. Překážky jsou od toho, aby se překonaly. Věci jsou od toho, aby se rozkousaly, a lidi jsou od toho, aby se terorizovali.
Apokalypsa znamená, když si Puppy vynásobíte osmi.


Chléb a hry

Matka začíná pomalu odstavovat a zvyká si na novou úlohy vychovatelky. Pokud se boj štěňat dostane přes únosnou zvukovou frekvenci, při které se třesou okenní tabulky, vystřelí k hříšníkům a přísným "Nechte toho, mámu bolí hlava" zápas ukončí. Následně si mezi ně lehne a ukazuje, jak se dá hrát, aniž by nám popraskaly skleničky na víno.


Jeden za všechny

A všichni za jednoho. Přísahám bohu, že se začínají organizovat. Ležím na gauči a sleduji seriál. Všichni spokojeně chrupkají v bedně. Oddychují a cukají sebou. Najedou odněkud přiběhne Cokoliv nebo Citrón, v té rychlosti jsem to nepoznal. Posadí se před ostatní a hlasitě kvíkne. Najednou se všichni zvednou, běží za roh, synchronizovaně vykonají malou potřebu a okamžitě běží k jedinému únikovému východu (pro matku). Tam utvoří štěněcí pyramidu a postupně přepadávají přes okraj propasti. Kdybych měl jeho kvíknuti přeložit do lidštiny, bylo by to asi takhle:
"Vstávejte bando! Vyčůrat a pak vodcaď zdrhnem!"


A ty seš kterej?

Jak rostou, naše rozpoznávající znamení už nějakou dobu neplatí. Corazon už dávno není nejmenší, ale je pravděpodobně nejroztomilejší. Cluster zůstal největším ze smečky a já osobně mu říkám "troublemaker". Pokud se dějou nějaké nekalosti, je dost pravděpodobné, že je jejich iniciátorem, minimálně aspoň účastníkem. Cookie si uchovala svoje mramorové zbarvení a schopnost prohánět svoje sourozence. Cvikla bude asi dámička každým coulem. Cilka a Citrón jsou hodně na lidi. Cokoliv je objevitel. Necháváme ho prozkoumávat i neobjevenou zemi za Zdí. A Cariann si nejvíc hraje s matkou, bude to maminčin mazánek.


Můžeme se stavit?

Ano, můžete. V posledních 14 dnech se tu vystřídalo opravdu hodně návštěv. Socializujeme. Děti, babičky, dědečkové, rodiny, páry, všichni kromě pejsků. Lidí se tedy prckové rozhodně nebojí. Občas je to právě naopak. Útočící kupa malých ostrých jehliček vyvolá nejdříve přívětivé endorfiny, následně překvapivou bolest jakou dokážou způsobit malé zoubky.

Očkování a čipování je plánováno na 8. 10. Do nových domovů se mohou rozeběhnout od 13. 10. Cluster, Cariann a Corazon ještě čekají na nové, hodné a trpělivé majitele. Tak se stavte na ně podívat!